فهرست مطالب

نشریه پژوهش های رهبری آموزشی
پیاپی 23 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • آرش رسته مقدم* صفحات 13-59

    نوشتار حاضر با هدف ارج نهادن به خدمات و آثار علمی و آموزشی دکتر علی علاقه بند نگارش شده است. در بخش نخست مقاله با کاربست روش زندگی نامه نویسی به حیات شخصی و تحصیلی ایشان اشاره شده و در ادامه آثار علمی وی معرفی و برخی ویژگی های آن از جمله «توجه به اندیشه ها و نظریه های بنیادین مدیریت و کاربرد آن در عرصه مدیریت آموزشی»، «پرداختن به نیازهای جامعه علمی و تناسب محتوای کتاب ها با سرفصل های درسی مصوب»، «برخورداری از نوآوری و داشتن سهم افزایی در حوزه دانش مدیریت آموزشی» و «نگارش روان و قابل فهم مطالب بدون پرنویسی و پیچیده نویسی» تشریح شده است. در بخش دوم به کمک رویکرد پدیدارشناسانه و تجربه زیسته نگارنده از حضور درکلاس درس و مکاتبات و مراودات با ایشان برخی از خصوصیات شخصیتی، اخلاقی و علمی وی توصیف شده است. بارزترین ویژگی علمی علاقه بند، دانش و شناخت عمیق از بنیان های نظری مدیریت آموزشی و مهم ترین خصوصیت های اخلاقی وی، مناعت طبع، صراحت لهجه، صداقت در عمل و دوری جستن از امور دنیوی بود. علاقه بند نمونه ای از معلم تراز دانشگاه ایرانی و استادی بی جانشین در حوزه مدیریت آموزشی بود که سراسر عمر پرثمر خود را در راستای نگارش کتاب های طبقه بندی شده و ماندگار در رشته مدیریت آموزشی و اعتلای جایگاه علمی این حوزه در نظام دانشگاهی کشور صرف کرد. بهره گیری از دیدگاه های وی که در مقاله حاضر به آن اشاره شده، می تواند گره گشای بخشی از مشکلات نظام مدیریت آموزشی کشور باشد.

    کلیدواژگان: علی علاقه بند، دانشگاه علامه طباطبائی، دانشسرای عالی سپاه دانش مامازن، تاریخ شفاهی مدیریت آموزشی، زندگی نامه نویسی، علوم-تربیتی
  • حسین تقوی، علی خالق خواه، فاطمه باقری* صفحات 61-87
    پژوهش حاضر در پی شناسایی میزان پیش بینی پذیری تسهیم دانش بر اساس ابعاد جو مسموم سازمانی در بین کارکنان موسسات آموزشی شهرستان سراب با استفاده از طرح همبستگی بود. جامعه آماری این مطالعه 1648 نفر بود و حجم نمونه متناظر با آن 313 نفر تعیین شد. روش نمونه گیری این پژوهش طبقه ای بود. بعد از حذف داده های پرت با استفاده از شاخص ماهالانوبیس تعداد نمونه به 286 نفر رسید و تحلیل ها روی این تعداد انجام گرفت. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد جو مسموم سازمانی روستایی و تسهیم دانش دیکسون استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد ساختار فیزیکی مسموم، نظام پاداش و جبران خدمت مسموم، روابط بین فردی مسموم و رهبری زهرآگین با تسهیم دانش رابطه معنادار دارد. یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که نظام پاداش و جبران خدمت مسموم و رهبری زهرآگین می توانند تسهیم دانش را پیش بینی کنند. به علت عدم تاثیر قابل توجه ابعاد ساختار فیزیکی مسموم و روابط بین فردی مسموم بر تسهیم دانش، این ابعاد توسط نرم افزار از مدل حذف گردیدند. یافته های پژوهش نشان داد که تسهیم دانش در موسسات آموزشی به وسیله برخی از ابعاد جو مسموم سازمانی قابل پیش بینی است؛ بنابراین اتخاذ و پیاده سازی راهکارهایی مناسب جهت مانع شدن از تجلی ابعاد جو مسموم سازمانی و رفع آن ها ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: ساختار فیزیکی مسموم، نظام پاداش و جبران خدمت مسموم، روابط بین فردی مسموم، رهبری زهرآگین، تسهیم دانش
  • علیرضا حسینی*، عباس عباس پور، سعید غیاثی ندوشن صفحات 89-134

    بسیاری از پژوهش های صورت گرفته درزمینه اشتغال پذیری نشان می دهند که علی رغم گسترش قارچ گونه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کیفیت دوره های آموزشی پیشرفت قابل توجهی نداشته اند. این امر موجب شده است تا اشتغال ناقص در میان دانش آموختگان افزایش یافته و نیروی انسانی کارآمد و آماده به کار نیز کاهش یابد. بر همین اساس یکی از راهبرد های موفق و با پیشینه ای قوی در حوزه آموزش و توسعه مهارت ها و شایستگی های دانشجویان، به کارگیری سیستم منتورینگ آکادمیک بوده است. این پژوهش با هدف واکاوی منتورینگ آکادمیک به منظور اشتغال پذیری دانشجویان رشته مدیریت انجام شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه اساتید و کارشناسانی را پوشش می داد که از منتورینگ آکادمیک اطلاع داشتند. در ادامه به روش نمونه گیری گلوله برفی و تا رسیدن به اشباع نظری با تعداد 16 نفر از آن ها مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. اعتبار یافته ها با روش تطبیق توسط اعضا و بررسی همکار مورد تایید قرار گرفت. جهت تجزیه وتحلیل داده ها نیز از مراحل سه گانه کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی اشتراوس و کوربین (1998) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد، 45 مفهوم و 18 مقوله طی مراحل سه گانه تحلیل داده ها احصاء و در قالب مدل پارادایمی قرار گرفت. مقوله های احصاء شده عبارت اند از:1. منتورینگ آکادمیک اشتغال پذیری دانشجویان رشته مدیریت 2. عوامل درون سازمانی 3. عوامل میان سازمانی 4. عوامل فردی 5. هدف گذاری کلان 6. تیوری بودن دروس 7. عدم به کارگیری اساتید متخصص صنعتی 8. توازن بین بازار کار و پذیرش دانشجو 9. نگرش به اشتغال دانشجویان 10. برنامه درسی 11. توانمندسازی عملی دانشجویان 12. طراحی سیستم نظارت و ارزیابی 13. صنعت محوری 14. طراحی نظام جذب منابع 15. اشتغال زایی 16. محیط یادگیری هوشمند 17. کاهش هزینه ها 18. بهبود سلامت روان شناختی دانشجویان. این مقوله ها به ترتیبی که ذکر شد در قالب عناصر شرایط علی (3)، پدیده اصلی (منتورینگ آکادمیک اشتغال پذیری دانشجویان رشته مدیریت)، شرایط زمینه ای (3)، شرایط مداخله گر (2)، راهبردها (4)، پیامدها (4) جای گرفتند. یافته های پژوهش نشان می دهد منتورینگ آکادمیک در قالب برنامه ای مدون می تواند موجب توسعه شایستگی ها و مهارت های دانشجویان شود و نیاز صنایع را به نیروی انسانی کارآزموده را فراهم ساخته و موجبات اصلاح زیرساخت های آموزشی و پژوهشی را به وسیله ایجاد همکاری آموزشی میان دانشگاه ها و صنایع فراهم سازد.

    کلیدواژگان: منتورینگ، منتورینگ آکادمیک، اشتغال پذیری، برنامه توسعه فری و شغلی، ارتباط دانشگاه و صنایع، کارآموزی
  • مهزا پاکزاد* صفحات 135-169
    امروزه یادگیری بعد از فارغ التحصیلی نه تنها متوقف نمی شود بلکه به عنوان نقطه شروع توسعه نیروی انسانی در شغل محسوب می گردد که در این راستا یکی از ابزارهای تقویت یادگیری در حرفه افراد، طرح توسعه فردی است. در واقع این طرح یک ابزار کاربردی و برنامه زمان بندی شده مکتوب در جهت برآورده شدن نیازهای حرفه ای کارکنان در راستای اهداف سازمان و شغل خویش بیان گردیده است. اگرچه کاربرد این ابزار بسیار متداول است، با این حال در راستای آشنایی هرچه بیشتر پژوهش گران با نتایج گوناگون تحقیقات متعدد جهانی در زمینه اجرای آن، مطالعه هدفمندی صورت نگرفته است. لذا هدف از این مطالعه، بررسی یافته های پژوهش های جهانی در زمینه اجرای طرح توسعه فردی و میزان اثربخشی آن در سازمان هاست. نتایج بررسی مجموعا 23 پژوهش خارجی و داخلی حاکی از آن است که اکثر آنها اثربخشی قابل توجه اجرای این طرح را بر توسعه دانش، بهبود مهارت های حرفه ای و عملکرد کارکنان، ترغیب واکنش حرفه ایی و ارتقای قابلیت استخدامی افراد مورد تاکید قرار داده اند. در نقطه مقابل،  نتایج برخی پژوهش ها نیز ماهیت فردی بودن این طرح را موجب غفلت از راهبردهای کلان سازمانی دانسته، عدم انگیزه بخشی و ترغیب شیوه بازخوردی، عدم اثرگذاری بر اقدامات حرفه ایی در محل کار، تاکید بر ماهیت زینتی این طرح و کاربرد غیرواقعی آن را مطرح نموده اند. در پاره ای دیگر از پژوهش ها، برخورداری از پشتیبانی کافی به منظور اجرای طرح، نوع محیط یادگیری سازمانی، توجه به تیم های کاری، سبک رهبری، تمرکززدایی و نیز حمایت از راهنما یا مربی پشتیبان در نقش هدایت کننده نیز عوامل و شرایط اثربخشی اجرای این طرح عنوان شده اند.
    کلیدواژگان: طرح توسعه فردی، فرآیند IDP، ابزار شایستگی های حرفه ایی، تجارب جهانی
  • حسین واحدچوکده*، محمدرضا کرمی پور، علی صحبت لو صفحات 171-223
    پژوهش حاضر با هدف ساخت مقیاس تجاری سازی دانش برای دانشگاه ها و اعتباریابی آن در دانشگاه گیلان انجام شده است.  برای انجام این پژوهش، از روش آمیخته با رویکرد اکتشافی متوالی استفاده شده است. ابتدا در بخش کیفی با استفاده از روش نظریه زمینه ای و نمونه گیری هدفمند با 30 نفر از روسا، مدیران گروه و اساتید دانشگاه گیلان، متخصصان مراکز رشد دانشگاهی و پارک علم و فناوری در استان گیلان و صاحبنظر در حوزه تجاری سازی دانش مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و با حصول اشباع نظری مصاحبه متوقف شد. در بخش کمی، جامعه آماری، اعضای هیات علمی دانشگاه گیلان، به تعداد 575 نفر بود که تعداد نمونه طبق جدول کرجسی و مورگان 230 نفر تعیین گردید و نمونه گیری با روش طبقه ای متناسب با حجم انجام شد و پرسشنامه طراحی شده مبتنی بر یافته های بخش کیفی میان آنان توزیع شد. برای تعیین روایی در بخش کیفی، از مطالعه مجدد توسط همتا و پژوهشگر استفاده شد و پایایی این بخش با اشباع نظری در مرحله جمع آوری داده ها و پایایی بازآزمون معادل 90 درصد مورد تایید قرار گرفت و برای تعیین روایی پرسشنامه محقق ساخته از روایی محتوایی، روایی واگرا و روایی سازه، برای تعیین پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ (981/0) بهره گرفته شد. تحلیل بخش کیفی مبتنی بر رویکرد داده بنیاد و تحلیل براساس کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. جهت آزمون اعتبار پرسشنامه با بهره گیری از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی روایی (سازه، همگرا، واگرا) و پایایی (ضریب آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی) ابزار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل عاملی نشان از برازش مطلوب هریک از گویه ها با عوامل داشت و نشان داد هریک از عوامل دارای بار عاملی مناسبی جهت پیش بینی ابعاد اصلی پرسشنامه هستند و در نتیجه ابزار طراحی شده از اعتبار و روایی بالایی برخوردار است و توان اندازه گیری تجاری سازی دانش دانشگاه ها را دارد. در نهایت به عنوان نتیجه، فرم نهایی پرسشنامه بدین صورت تنظیم گردید: عوامل علی از طریق 22 گویه، پدیده محوری یا مولفه های تجاری سازی دانش از طریق 6 گویه، عامل شرایط زمینه ای (بستر و زمینه مناسب) جهت اجرای تجاری سازی دانش از طریق 32 گویه، عوامل مداخله گر و بازدارنده از طریق 10 گویه، عامل راهبردهای تجاری سازی دانش از طریق 15 گویه، و عامل پیامدهای اجرای تجاری سازی دانش از طریق 15 گویه سنجیده شدند. داده های بخش کمی با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS و AMOS مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نبود ابزار اندازه گیری بومی برای تجاری سازی دانش، به نظر می رسد پرسشنامه طراحی شده بتواند این خلا را برطرف نماید، بنابراین در پژوهش هایی که از این پس پیرامون تجاری سازی دانش، مطالعه و بررسی آن در دانشگاه ها انجام بشود می توان از این پرسشنامه استفاده نمود.که در این راستا پژوهشگر، نه عامل الگوی پارادایمی تجاری سازی دانش را با کدهای محوری آن ها تبیین نموده و پیشنهاداتی کاربردی جهت تحقق تجاری سازی دانش در دانشگاه ها ارایه نموده است.
    کلیدواژگان: پرسشنامه تجاری سازی دانش، دانشگاه ها، روش پژوهش آمیخته
  • رسول ساعدی*، حمید فلاحی صفحات 225-257
    هدف این پژوهش واکاوی اصول و استانداردهای اخلاق حرفه ای مدیران آموزشی ناحیه یک سنندج و چالش های آن می باشد. رویکرد پژوهش کیفی و راهبرد آن پدیدارشناسی تفسیری است. مشارکت کنندگان شامل 8 نفر مدیران و معاونان دبیرستان های پسرانه ناحیه یک سنندج بودند.که از طریق روش نمونه گیری هدفمند و ملاک محور براساس (نتایج کاری درخشان و شرکت در کارگاه های اخلاق حرفه ای مدیریت مدارس) انتخاب شدند،  داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند گردآوری و مقوله بندی شد. یافته ها نشان دادند :الف. تعاریف مدیران آموزشی از اخلاق حرفه ای در مدارس شامل رعایت مقرارت خاص یک حرفه، مبانی و اصول دینی، ارزش و هنجارهای اجتماعی،  ب. اصولی مانند خودراهبری، داشتن چشم انداز، توانمندی های حرفه ای، احترام و تعهد و مسولیت پذیری در محیط کار، پ. چالش ها شامل: چالش های ساختاری (عدم استاندارد جامع، تناقض بین مقررات اداری، مدیریت متمرکز، مشخص نبودن اهداف، توجه به رابطه بجای ضابطه) و چالش های فردی شامل (منفعل بودن ، تک بعدی نگری، عدم ارایه آمار واقعی) می باشد.
    کلیدواژگان: اصول و استانداردها، اخلاق حرفه ای، مدیران و معاونان آموزشی
|
  • Aeash Rasteh Moghadam * Pages 13-59

    The present article was written with the aim of honoring the services and educational achievements of Dr. Ali Alagheband. In the first part, using biography method, his personal and academic life and scientific works were described. Later his publications were introduced following some of their highlights such as "Paying attention to the main theories of management and their applications in the field of educational administration", "Addressing the needs of the scientific community and the corresponding contents with the approved curricula", "Having innovation and growing contributions in the field of educational administration knowledge" and " Fluent and comprehensive writing" were explained. In the second part, with the help of the phenomenological and lived experience approach of the author from attending the classroom and interactions with Alagheband, some of his personality traits, morals and scientific characteristics were described. The most prominent academic characteristics of Alagheband were his deep knowledge and perception of the theoretical foundations of educational administration and his most important moral characteristics were self-respect, magnanimity, outspokenness, integrity as well as his disinterest towards materialistic facets. He was a true example of high level Iranian university teacher and a unique and an invaluable professor in the field of educational administration who spent his entire life writing well-classified and indelible books in the field of educational administration and promoting the academic position of this field in Iranian academic system. Utilizing his point of view which is mentioned in this article could help solve some of the major problems of the educational administration system in Iran.In the second part, with the help of the phenomenological and lived experience approach of the author from attending the classroom and interactions with Alagheband, some of his personality traits, morals and scientific characteristics are described. The most prominent scientific characteristics of Alagheband were his deep knowledge and perception of the theoretical foundations of educational administration and his most important moral characteristics were self respect, magnanimity, Outspokenness, Integrity as well as his disinterest towards materialistic facets. He was a true example of high level Iranian University teacher and a unique and an invaluable professor in the field of educational administration who spent his entire life writing well-classified and indelible books in the field of educational administration and promoting the scientific position of this field in Iranian academic system.

    Keywords: Ali Alagheband, allameh tabataba'i university, Mamazan Community College of Sepah-e-Danesh, Oral History of Educational Administration, Biography, Educational sciences
  • Husein Taqavi, Ali Khaleghkhah, Fatemeh Bagheri * Pages 61-87
    The present study sought to identify the predictability of knowledge sharing based on the dimensions of toxic organizational climate among employees of educational institutions in Sarab using correlational design. The statistical population of this study was 1648 people and the corresponding sample size was 313 people. The sampling method of this study was stratified. After deleting Perth data using Mahalanobis index, the number of samples reached 286 and analyzes were performed on this number. To collect data, standard questionnaires of rural organizational toxic atmosphere and Dixon knowledge sharing were used. Data analysis using Pearson correlation test showed that toxic physical structure, toxic service reward and compensation system, toxic interpersonal relationships and toxic leadership have a significant relationship with knowledge sharing. Findings from stepwise regression analysis showed that the system of reward and compensation for toxic service and poisonous leadership can predict knowledge sharing. Due to the lack of significant effect of toxic physical structure dimensions and toxic interpersonal relationships on knowledge sharing, these dimensions were removed from the model by software. Findings showed that knowledge sharing in educational institutions can be predicted by some dimensions of toxic organizational climate; therefore, it is necessary to adopt and implement appropriate strategies to prevent the manifestation of toxic organizational climate dimensions and eliminate them.
    Keywords: Toxic Physical Structure, Toxic Service Reward, Compensation System, Toxic Interpersonal Relationships, Toxic Leadership, Knowledge Sharing
  • Alireza Hosseyni *, Abbas Abbaspour, Saeed Ghiasi Nodoushan Pages 89-134

    This research has been conducted with the aim of analyzing academic mentoring in order to employ management students. Due to explain academic mentoring and obtain appropriate data, the qualitative research method and the data type of the foundation were used. The statistical population of the study covered all professors and experts who were aware of academic mentoring. Then, semi-structured interviews were conducted with by snowball sampling method until theoretical saturation was reached. The three steps of open coding, axial coding and selective coding of Strauss and Corbin (1998) were used to analyze the data. Findings showed that 45 concepts and 18 categories were counted during the three stages of data analysis and were placed in a paradigm model. The counted categories are: 1. Academic mentoring of students' employability in management 2. Internal and organizational factors 3. Inter-organizational factors 4. Individual factors 5. Macro-targeting 6. Theoreticality of courses 7. Non-employment of industrial professors 8. Balance between labor market and student admission 9. Attitude towards student employment 10. Curriculum 11. Practical empowerment of students 12. Design of monitoring and evaluation system 13. Industry-oriented 14. Design of resource absorption system 15. Job creation 16. Intelligent learning environment 17. Reduce costs 18. Improve students' mental health. These categories are in the order mentioned: in the form of elements of causal conditions (3), main phenomenon (academic mentoring of employability of management students), contextual conditions (3), intervening conditions (2), strategies (4), consequences (4) they got findings showing that academic mentoring can develop students' competencies and skills.Findings showed that 45 concepts and 18 categories were counted during the three stages of data analysis and were placed in a paradigm model. The counted categories are: 1. Academic mentoring of students' employability in management 2. Internal and organizational factors 3. Inter-organizational factors 4. Individual factors 5. Macro-targeting 6. Theoreticality of courses 7. Non-employment of industrial professors 8. Balance between labor market and student admission 9. Attitude towards student employment 10. Curriculum 11. Practical empowerment of students 12. Design of monitoring and evaluation system 13. Industry-oriented 14. Design of resource absorption system 15. Job creation 16. Intelligent learning environment 17. Reduce costs 18. Improve students' mental health. These categories are in the order mentioned: in the form of elements of causal conditions (3), main phenomenon (academic mentoring of employability of management students), contextual conditions (3), intervening conditions (2), strategies (4), consequences (4) they got. findings show that academic mentoring can develop students' competencies and skills,.

    Keywords: Mentoring, Academic Mentoring, Employability, Career Development Program, University-Industry Relations, internship
  • Mahza Pakzad * Pages 135-169
    Nowadays, learning does not stop after graduation, but it is considered as the starting point for the development of human resources in the occupation and in this regard, one of the tools to strengthen learning in individuals' professions is the individual development plan. In fact, this plan is a practical tool and a precise schedule to meet the professional needs of employees in line with the goals of the organization and employees’ occupation. Although the usage of this tool is very common, no purposeful study has been done in order to familiarize researchers with the various results of numerous global researches in the field of its implementation. Therefore, the purpose of this study is to examine the findings of global studies on the implementation of individual development plan and its effectiveness in organizations. The results of a total of 23 global and local researches indicate that most of them have emphasized the significant effectiveness of IDP implementation on the development of knowledge, improvement of professional skills and performances of employees, encouragement of professional responses and promotion of employabilities of the individuals. On the other hand, the results of some researches have considered the individual nature of this plan to be the cause of neglecting the macro-organizational strategies; and therefore, these studies have highlighted the lack of motivation and persuasion of the feedback method, the lack of effects on professional actions at the workplace, the ornamental nature and also unrealistic application of this plan. In some other studies, having sufficient support to implement the plan, the type of organizational learning environment, attention to work teams, leadership style, decentralization, and also supporting the coaches in their guiding roles have been mentioned as the factors and conditions for the effectiveness of this plan’s implementation.
    Keywords: Individual Development Plan, IDP process, Professional Skills Tool, global experiences
  • Hosein Vahedchokdeh *, Mohammadreza Karamipor, Ali Sobatlo Pages 171-223
    The present study aimed to construct a scale of knowledge commercialization for universities and its validation in the University of Guilan. To conduct this research, a mixed method with a sequential heuristic approach has been used. First, in the qualitative section, using the method of contextual theory and purposeful sampling, 30 semi-interviews with 30 heads, department managers and professors of Guilan University, specialists of university growth centers and science and technology parks in Guilan province and experts in the field of knowledge commercialization. The research instrument for gathering data was structured and the interview was stopped with theoretical saturation. In the quantitative part, the statistical population was 575 faculty members of the University of Guilan. The number of samples was determined according to Krejcie and Morgan table 230 and the sampling was done by stratified method according to the volume and the questionnaire was designed based on the findings. Qualitative sections were distributed among them. To determine the validity in the qualitative section, a peer review was used by the peer and the researcher and the reliability of this section was confirmed by theoretical saturation in the data collection stage and the reliability of the retest equal to 90%. Content, divergent validity and construct validity were used to determine the reliability of the questionnaire by Cronbach's alpha (0.981). The qualitative part analysis was based on the foundation data approach and the analysis was performed based on open, axial and selective coding. To test the validity of the questionnaire using exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis, the validity (structure, convergent, divergent) and reliability (Cronbach's alpha, combined reliability) of the instrument were examined. The results of factor analysis showed a good fit of each item with the factors and showed that each factor has a suitable factor load to predict the main dimensions of the questionnaire and as a result the designed tool has high validity and validity and the ability to measure commercialization. Has the knowledge of universities. Finally, as a result, the final form of the questionnaire was set as follows: causal factors through 22 items, pivotal phenomenon or components of knowledge commercialization through 6 items, factor of contextual conditions (appropriate context) to implement knowledge commercialization Through 32 items, the intervention and inhibitory factors were measured through 10 items, the factor of knowledge commercialization strategies through 15 items, and the factor of consequences of knowledge commercialization implementation through 15 items. Quantitative data were used using descriptive statistics and Inferential and SPSS and AMOS software were analyzed. Due to the lack of indigenous measurement tools for knowledge commercialization, it seems that the designed questionnaire can fill this gap, so in future research on knowledge commercialization, study it in the university. If this can be done, this questionnaire can be used. In this regard, the researcher has explained the paradigm of knowledge commercialization model, not their factor, with their central codes and has provided practical suggestions for the realization of knowledge commercialization in universities.
    Keywords: Knowledge Commercialization Questionnaire, Universities, mixed research method
  • Rasoul Saedi *, Hamid Falahi Pages 225-257
    The purpose of this study was to analyze the principles and standards of professional ethics of managers and educational assistants in District One, Sanandaj and its challenges. The approach of qualitative research and its strategy is interpretive phenomenology. The statistical population consisted of 8 principals and deputies of high schools for boys in District One, Sanandaj. They were selected through purposeful and criterion-based sampling method (brilliant work results and participation in professional ethics workshops for school management) also the data were collected through semi-structured interviews, and then the interviews were analyzed. In this way, at first, some of the interviews were carefully studied and categories were created based on the key points. The findings showed. 1- Definitions of educational administrators and assistants of professional ethics in schools include observance of specific rules and regulations of a profession and occupation, religious principles and principles, values and social norms. 2. Principles such as self-direction, having a vision, professional abilities, respect and commitment and responsibility in the workplace should govern professional ethics in schools. 3. Challenges of managers' professional ethics including structural challenges (lack of a comprehensive standard of professional ethics, inconsistencies between administrative regulations, centralized management, uncertainty of goals, consideration of the relationship instead of criteria) and individual challenges including (Passivity of managers and deputies, one-dimensionality, failure to provide real statistics by managers and deputies).
    Keywords: principles, standards, professional ethics, managers, educational assistants